header wit

Groene Thee

Waarom blijft groene thee eigenlijk groen? Het beste kan men eerst de zwarte thee bekijken. Hiervoor wordt in het kort na het breken van de blaadjes een soort oxidatie proces (Fermentatie) in gang gezet. De blaadjes worden bruin, sappen worden onttrokken en etherische oliën ontwikkelen zich en het blad veranderd van structuur. Dit hele proces wordt bij groene thee juist omzeilt. Na een voorbereiding van een aantal uren zijn de blaadjes zacht en mals gemaakt. Dan wordt ieder blad in een grote pan snel geroosterd (China) of in kokende damp (Japan) met dit resultaat: Het blad blijft groen, alles, wat aan natuurlijke stoffen in het blad aanwezig is, blijven behouden en dit ontluikt zich bij het zetten van de thee.

Groene gearomatiseerde thee komt tot zijn recht indien deze wordt opgegoten met water van 60-80°C en door 2/3 minuten te laten trekken. Dan zijn de aroma en basisthee namelijk in balans. Indien je de thee langer laat trekken kan de smaak iets bitter worden door de verspreiding van de looistoffen van het groene theeblad.


 

Sorteer op:
 
Green Sunshine


InStock
3.50

2001 Nacht


InStock
3.75

 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN